Els massatges capil·lars, a més de ser una tècnica de relaxació que aporta benestar a tot el nostre organisme, són també una manera d’estimular el creixement d’un cabell saludable, ja que la mobilització de la pell del cuir cabellut proporciona una circulació sanguínia més fluida que nodreix i oxigena al cabell.

La irrigació sanguínia nodreix els fol·licles pilosos millorant així el creixement dels nostres cabells. També afavoreix les possibilitats de generació de cabell nou i, a més, té una profunda acció revitalitzant, capaç de relaxar-nos i energizarnos positivament.

A continuació us deixem tres exercicis d’automassatge capil·lar i unes breus indicacions abans de començar. Abans de començar amb els exercicis s’ha de tenir en compte que un massatge no vol dir fricció, és a dir, els dits no han de lliscar per la pell, sinó més aviat romandre en el mateix punt per poder desenganxar la pell del crani. Aquests exercicis es faran per tot el crani des del clatell fins al front, i des de les orelles fins al capdamunt, insistint en les zones on el cabell és més fràgil.

  • Massatge de mobilització: Col·loca els dits separats uns dels altres, pressiona fermament i fes un moviment de rotació o vaivé. Després mou els dits i comença en una altra part del cap.
    Durada: 1 Minut.
  • Succió amb les mans: col·loca el palmell de la mà sobre la part superior del cap, i sobre ella l’altra mà. Fent pressió cap avall, fes com un pessic amb els palmells, com si volguessis unir les puntes dels dits amb les nines. Canvia d’ubicació les mans i repeteix sobretot el cuir cabellut. Durada: 30 segons.
  • Pessics: aquesta vegada has de mantenir les mans separades una de l’altra uns dos centímetres. En aquest exercici tractarem d’apropar les mans per tal de realitzar un pessic sobre el cuir cabellut. Durada: 30 segons.

A més del massatge capil·lar, has de tenir en compte alguns consells:

  • Recolza els colzes sobre una taula per assegurar la correcta força a les teves mans.
  • No realitzar masatges al cuir cabellut amb xampú. No té cap sentit fer penetrar el xampú per suau que sigui.
  • Pot realitzar aquests exercicis en qualsevol moment del dia, tant amb els cabell sec com amb el cabell mullat. Una sessió completa dura 3 minuts.
  • Si cau una mica de pèl en alguna sessió, no et preocupis, estava a punt de fer-ho.
  • Abans de fer els exercicis és bo col·locar una tovallola humida calenta en el cuir cabellut, ja que la calor afavoreix la microcirculació capil·lar, és a dir el reg sanguini cap a l’arrel del cabell.
  • Aquests massatges capil·lars faciliten que el sèu i els residus dipositats sobre la part exterior del cuir cabellut s’alliberin millorant la respiració de la pell. És bona idea fer aquest massatge abans del xampú.
  • Evitar aquests massatges els dies previs a qualsevol tipus de procés químic, com allisats, permanents, tints, ja que tindràs la pell més sensible.
CEO K-Max España y Técnico en soluciones Capilares en K-Max España
Es la 3ª generación de una familia dedicada a la peluquería y el estilismo.

Con más de 25 años de experiencia en activo, es técnico especializado en soluciones capilares y un destacado formador, impartiendo sus conocimientos a cientos de profesionales de la peluquería.
Oscar Guisado