La caiguda del cabell en les dones pot produir-se per molts aspectes diferents i variats. Cada vegada són més les persones, de totes les edats, que estan preocupades per que els cau el cabell. Caiguda no sempre significa alopècia, i per això cal tenir en compte diferents trets que tractarem a continuació.

“Ja fa temps que em cau molt el cabell, sobretot quan ho pentino després de rentar al desembolicar-ho, encara que ho faig a l’aire i només ajudant-me amb els dits, veig que cada dia estic perdent més cabell” què haig de fer? María 18 anys, Granada.

Les causes poden ser diverses en la caiguda del cabell en les dones. Per això, és necessari fer una anàlisi dels antecedents de l’afectada: com és el cabell de les dones en la família, fort, gruix i abundant, o feble, prim i escàs? La genètica defineix com és i serà el cabell amb el pas dels anys, no obstant això també altres factors poden ocasionar la pèrdua de cabell.

És possible invertir la pèrdua de cabell i restaurar la vitalitat a una cabellera, però necessitem canviar la forma en què hem tractat al nostre cabell durant els anys passats”, assegura l’especialista en creixement capil·lar, Sandra Martín del Camp, del spa capil·lar Genetic Tuck Altavista, que ens parla de les principals raons per les quals a les dones ens cau el cabell i com detenir-ho.

El fol·licle es pot obstruir, a causa de la producció de sèu el conducte per on creix el cabell no permetent la seva sortida, retarda el seu creixement, ho afebleix i aquest acaba per morir i caure. “Els olis abrillantadors, acondicionadors, tractaments hidratants, estilitzadors per pentinar com poden ser les ceres, cremes, mousses i gels, per molt que els posis només en les puntes, es recorren cap a l’arrel i aquests productes acaben en el teu cuir cabellut”, afirma l’especialista. També pot obstruir el fol·licle la caspa.

No existeix cap remei miraculós contra la caiguda del cabell però és possible detenir la seva caiguda i recuperar el cabell perdut amb un diagnòstic correcte i un tractament oportú. Si acudeixes a temps a un dermatòleg o centre especialitzat, es pot recuperar el cabell i evitar la seva caiguda. Utilitzar un xampú adient a cada situació, no utilitzar un xampú qualsevol, ja que molts produiran un efecte rebot en el cabell i això pot generar una major producció de greix o caspa. Utilitzar diàriament un xampú purificant, amb una fórmula botànica, proteïnes i vitamines, sense detergents ni parabens, que combateixi l’acumulació de sèu, que estimuli el cuir cabellut i acceleri la renovació cel·lular.

Cal dir que el nostre cabell també es pot afeblir per un excés de raspallat, raspallar-ho molt sovint farà que l’arrel es vagi afeblint i el nostre cabell perdi força. També l’ús excessiu de l’assecador, planxes del cabell o tints i decoloracions molt seguides són una combinació perfecta per afeblir i maltractar el nostre cabell.

Quins consells seguir?

Desembolicar-ho suaument una vegada rentat i quan estigui humit, mai dormir amb el cabell recollit, no abusar de les eines de calor i optar per fer-se metxes, ja que danyaran menys l’arrel que un tint complet. Un factor igualment important és la nostra alimentació, portar una mala alimentació, una dieta estricta, pobra en vitamines i proteïnes, afecta el creixement del nostre cabell.

CEO K-Max España y Técnico en soluciones Capilares en K-Max España
Es la 3ª generación de una familia dedicada a la peluquería y el estilismo.

Con más de 25 años de experiencia en activo, es técnico especializado en soluciones capilares y un destacado formador, impartiendo sus conocimientos a cientos de profesionales de la peluquería.
Oscar Guisado