Les canes són com les arrugues. Una vegada que apareixen vindrà la temptació d’arrencar-les. Algú et dirà: “No te l’arrenquis que t’apareixeràn més”.

Alguns pensen que arrencar-se una cana provoca una reacció en cadena i que després t’apareixeràn més. “No és cert. Les canes no s’han d’arrencar, però no perquè apareixen més, sinó perquè provoquem un traumatisme en el cuir cabellut que pot danyar el fol·licle pilòs i fer que no surti més pèl”, explica la doctora Aurora Guerra, cap del Servei de Dermatologia de l’Hospital Dotze d’Octubre de Madrid i membre del grup de tricología de l’Acadèmia Espanyola de Dermatologia (AEDV).

Una altra llegenda que circula entorn a les canes és que el pèl canós és més resistent i no cau. “Els pèls canosos són mes aspres i gruixos però això és independent de que caiguin o no. El pèl segueix el seu procés sigui del color que sigui”, adverteix la doctora Guerra.

Per què surten els cabells blancs?

Els cabells estan programats genèticament tant per a la seva durada, que va de 3 a 6 anys, com per al color. Els melanòcits són les cèl·lules que s’encarreguen de donar el color, però aquestes, com la resta de les cèl·lules, també envelleixen i arriba un moment en què deixen de produir melanina. És per això que el cabell surt blanc.

L’aparició en la raça blanca és sobre els 40 anys i en la raça negra sobre els 60. Degut a que el seu origen és genètic, en alguns casos poden aparèixer molt abans o molt després. Altres factors poden accelerar la seva aparició, com són l’estrès i l’ansietat. “Una de les coses que envelleixen són els radicals lliures exògens, que es troben en la contaminació, i els endogens, que es produeixen per l’estrès crònic i agut” explica la doctora Guerra.

Ara per ara no existeix mètode algun per evitar que surtin. Tan sols podem fer servir un tint per a aquelles persones que no desitgin lluir-les. Però en qualsevol cas, K-Max té en compte també a les persones a les quals els agrada un lluir un cabell blanc bonic i per a això, entre tots els seus productes dermatológicamente testats, compta amb una gamma de colors destinats a ells, com el Densificador Capil·lar 100% natural amb fibres de queratina KMax per a pèl canós, de manera que podrà mantenir la seva aparença desitjada en el cas que els cabells blancs comencin a caure.

CEO K-Max España y Técnico en soluciones Capilares en K-Max España
Es la 3ª generación de una familia dedicada a la peluquería y el estilismo.

Con más de 25 años de experiencia en activo, es técnico especializado en soluciones capilares y un destacado formador, impartiendo sus conocimientos a cientos de profesionales de la peluquería.
Oscar Guisado