Actualment la biotina, o vitamina B8, s’està posant de moda per les seves qualitats per millorar la nostra salut capil·lar. Són molts els xampús que contenen aquesta substància, però és cert que la biotina és una vitamina hidrosoluble i per poder gaudir dels seus beneficis al complet seria necessària la seva ingesta, no la seva aplicació tòpica.

La biotina és una vitamina coneguda com vitamina H o B8. Intervé en el metabolisme dels hidrats de carboni, greixos, aminoàcids i purines; és a dir, que és necessària per l’acció de certs enzims essencials en els processos de duplicació cel·lular. Així mateix, ajuda a transferir diòxid de carboni i participa en el manteniment dels nivells de sucre en sang. Per això, es pot ajudar a millorar els nivells de glucosa de pacients amb diabetis, alleujar dolors musculars i combatre l’èccema i la caiguda del cabell entre d’altres.

La deficiència de biotina és rara. Però es pot donar el cas per una ingesta excessiva de clara d’ou crua o per trastorn del metabolisme en persones alcohòliques. Quan hi ha deficiència de biotina és fàcil que es produeixi dermatitis seborreica, conjuntivitis, pèrdua de cabell, celles i pestanyes.

La biotina i el cabell

Els suplements de vegades són recomanats per a problemes de pèrdua de cabell o dermatitis seborreica quan hi ha un dèficit d’aquesta vitamina. La biotina no és absorbida per la pell, sinó per l’intestí, de manera que caldria plantejar l’efecte dels xampús amb biotina a través del cuir cabellut. Si no tenim deficiència de biotina és preferible adequar la nostra dieta d’una manera correcta abans de fer servir aquests xampús. Però si volem estar segurs el millor és acudir a un especialista perquè el diagnostiqui correctament.

Tanmateix, hi ha certs aliments que contenen la vitamina i assegurant la seva ingesta ens assegurem que els nivells de biotina en el nostre organisme siguin els adequats. I d’aquesta manera també ens assegurem un cabell sa, fort i resistent.

Aliments que tenen vitamina H:

  • Fetge de boví: és una gran font, que a més aporta proteïnes, ferro i zinc per al cabell.
  • Ous.
  • Peix blau: són els peixos que més en contenen, com ara la tonyina, el salmó, les sardines o l’arengada. A més, posseeixen omega 3 que donen brillantor al cabell.
  • Pèsols: entre els llegums són la millor font d’aquesta vitamina.
  • Nous.
  • Plàtan: és una de les fruites que més en té.
  • Arròs integral: els cereals integrals són una bona font d’aquesta vitamina.
  • Llevat de cervesa.
  • Maduixes.

A KMax recomanem sempre una dieta saludable i completa. És clar que la biotina és fonamental per al creixement sa del cabell però posant atenció en la dieta serà suficient si els nostres nivells naturals són normals i no estan alterats per qualsevol altre motiu, cas en el que seria el metge l’encarregat de subministrar el suplement.
Apostem sempre pel natural i això es veu reflectit en tots els nostres productes.

CEO K-Max España y Técnico en soluciones Capilares en K-Max España
Es la 3ª generación de una familia dedicada a la peluquería y el estilismo.

Con más de 25 años de experiencia en activo, es técnico especializado en soluciones capilares y un destacado formador, impartiendo sus conocimientos a cientos de profesionales de la peluquería.
Oscar Guisado