El efluvi telogen és l’augment transitori de la caiguda de cabell normal en fase de telògen procedents de fol·licles pilosos de cuir cabellut en repòs, com a conseqüència d’una transició accelerada de la fase d’anagen (fase de creixement) a les fases de catàgen i telogen (fases de repòs), que té com a conseqüència un augment de la caiguda de cabell diaria i, si és greu, pèl esclarissat en tot el cuir cabellut.

¿A qui afecta?

És més freqüent en dones i pot ser causat per una reacció a diversos factors estressants físics i mentals (part, abandó d’anticoncepció hormonal, règims molt estrictes …). L’esdeveniment desencadenant precedeix entre 6 i 16 setmanes a la caiguda del cabell (defluvio telògen) tot i que la caiguda del cabell pot persistir fins a un any després de l’aparició del desencadenant

¿Quins símptomes presenta?

Se sol referir a una pèrdua difusa de cabell, trobant flocs a la dutxa o al raspall del cabell. La quantitat de pèl que es perd cada dia és moltes vegades espectacular, molt apreciable i preocupant per a la persona. No obstant això, és possible que altres persones no detectin amb facilitat tal pèrdua. Es pot detectar amb una prova de tracció positiva, és a dir que es desprenguin diversos cabells al traccionar suaument un floc. De vegades és recomanable un estudi analític per identificar possibles dèficits nutricionals o malalties associades prèviament no diagnosticades.

¿Com és el tractament?

La recuperació espontània és la regla, pel que és important tranquil·litzar-nos. És convenient esmenar possibles factors estressants. En cas de trobar algun dèficit nutricional en l’estudi analític s’han d’aportar els medicaments oportuns per esmenar-ho.

Des K-Max volem oferir, a les persones que puguin patir aquesta massiva pèrdua de pèl, una manera senzilla, eficaç i 100% natural d’esperar la recuperació. Amb les fibres de queratina dermatològicament testades podràs dissimular la pèrdua del cabell i el procés de recuperació serà, en conseqüència, molt més lleuger.

CEO K-Max España y Técnico en soluciones Capilares en K-Max España
Es la 3ª generación de una familia dedicada a la peluquería y el estilismo.

Con más de 25 años de experiencia en activo, es técnico especializado en soluciones capilares y un destacado formador, impartiendo sus conocimientos a cientos de profesionales de la peluquería.
Oscar Guisado