La queratina és una proteïna que es troba en el cabell i la pell a més d’altres llocs com podrien ser les ungles. Es forma a partir d’aminoàcids i, depenent de les característiques d’aquests s’obté una queratina rígida o flexible. En el cas del Cabell tindríem una queratina flexible.

És un producte 100% natural molt recomanable per a la cura dels cabells, però cal anar amb compte amb el seu ús, sobretot si prové de mans inexpertes. Un dels principals usos d’aquesta és l’allisat del cabell, però hi ha moltes persones a les quals, després de sotmetre a un allisat amb queratina, el pèl se’ls queda llis però sense brillantor ni vida.

On està el problema?

Doncs el problema rau principalment en que la majoria de les perruqueries la comercialitzen barrejada amb Formol. És a dir, realitzen una fórmula química amb la qual aconsegueixen segellar el cabell, ofegant en formol i per tant el desmineralitzen i el cabell deixa de respirar. És com si el matessin deixant llis, però sense vida. Això és molt perjudicial per als cabells, pel seu lloc.

En canvi els tractaments de queratina que no posseeixen formol són absolutament recomanables doncs nodreixen els cabells i el cuiden sense ofegar, revifa el color del pèl i segella i repara les puntes. A més, aconsegueixen:

  • Equilibrar l’acidesa del cabell.
  • Eliminar la porositat.
  • Segellar la cutícula, evitant que les puntes s’obrin.
  • Recuperar la qualitat del cabell des de la base fins a les puntes.
  • Retornar la elasticitat idònia.
  • I aportar suavitat, volum i cos al cabell.

A més dels tractaments externs, una altra manera de protegir aquesta proteína del nostre cos és, per descomptat amb una bona alimentació. Per exemple, la gelatina ajuda a conservar la que ja posseïm de manera natural. En general, la queratina es presenta en el cos d’una forma trencadissa i seca, el que fa que es desprengui. Com el despreniment és un procés natural, cal intentar que aquesta capa sigui el més gruixuda possible perquè les capes externes protegeixin les capes internes.

Per tot això KMax només s’utilitza queratina 100% Natural i dermatològicament testada per als seus productes. Les seves micro fibres són 100% de queratina idèntica a la del nostre cabell. És per això que aconsegueix un efecte tan natural.

CEO K-Max España y Técnico en soluciones Capilares en K-Max España
Es la 3ª generación de una familia dedicada a la peluquería y el estilismo.

Con más de 25 años de experiencia en activo, es técnico especializado en soluciones capilares y un destacado formador, impartiendo sus conocimientos a cientos de profesionales de la peluquería.
Oscar Guisado