El cabell greixós és un problema que afecta a moltes persones avui dia però té major prevalença en joves i homes.

Abans de res, cal ressaltar que el cabell greixós no és un problema del propi cabell sinó del cuir cabellut que segrega més greix de l’habitual, embrutant el cabell. Per descomptat, pot anar unida la formació de caspa. En conseqüència, per poder solucionar aquest problema haurem d’actuar sobre la segregació sebàcea que s’origina en el cuir cabellut.

Què pot ocasionar una producció excessiva de greix? 

Els motius poden ser els següents:

– Causes hormonals: en general pot ser a causa de les hormones masculines o androgéniques com la testosterona i unes altres que es formen com a conseqüència del seu metabolisme com la 5-vaig donar-hidortestosterona (DHT) que a més és la causant de la caiguda del cabell. Al ser la causant de la pèrdua del cabell i de la generació excessiva de sèu, molts dels tractaments anti-caiguda solen ser efectius també per a la disminució de sèu en el cuir cabellut.

– Nervis i estrès: tots dos, nerviosisme i estrès, provoquen la formació d’una hormona anomenada cortisol que com a conseqüència indiquen a les glàndules sebàceas que segreguin més sèu del normal. També tocar-se el cap amb freqüència provoca més irritació del cuir cabellut i així la formació de més sèu.

– Fàrmacs: els antibiòtics i els diurètics també provoquen la producció excessiva de greix.

– Dieta: les dietes riques en greixos afavoreixen la sobreproducció de sèu.

Existeixen diversos tractaments:

Xampús: els xampús reguladors de greix són efectius fins a cert punt, ja que l’abús pot provocar més quantitat de greix gràcies a l’efecte rebot. Per aquesta raó és interessant alternar diferents tipus de xampú.

– Locions anti-caiguda: com dèiem abans, els productes anti-caiguda solen atacar a la subproducció de la testosterona, la DHT, que al seu torn provoca excés de sèu. En conseqüència, al disminuir l’activitat de la DHT, disminuirem també la producció de sèu en el nostre cuir cabellut.

– Dieta: portar una dieta baixa en greixos és interessant fins que aconseguim la regulació de producció de greix del nostre cuir cabellut. Per descomptat, en casos extrems o davant de qualsevol preocupació, el més aconsellable és la visita al dermatòleg. Ningú millor que un professional ens indiciarà quines són les accions més encertades per al nostre cas en concret.

En KMax apostem pels productes naturals com a nostres Fibres Capil·lars de queratina 100% naturals, ja que no causen cap interacció amb el cabell i t’ajuden a dissimular la calvicie en qüestió de segons. Són les úniques fibres capil·lars del mercat formades el 100% de queratina, la mateixa proteïna de la qual estan fets els cabells.

CEO K-Max España y Técnico en soluciones Capilares en K-Max España
Es la 3ª generación de una familia dedicada a la peluquería y el estilismo.

Con más de 25 años de experiencia en activo, es técnico especializado en soluciones capilares y un destacado formador, impartiendo sus conocimientos a cientos de profesionales de la peluquería.
Oscar Guisado