Fumar afecta en tots els aspectes de la nostra salut, en la respiració, els pulmons, la dentadura, la visió, la pell, els cabells etc. En aquest article veurem com afecta realment el tabac en el pèl, saps quins són tots els seus efectes? T’ho expliquem.

Doncs bé, els efectes que té el tabac en els cabells van des del canvi de color, la pèrdua de vitalitat fins a la caiguda. Tot això és degut a la nicotina i les substàncies tòxiques que conté el tabac que, segons indica el doctor Germán Delgado, de la clínica Svenson, “afecten fonamentalment a la circulació més fina, el que pot produir un efecte indirecte sobre el creixement capil·lar per disminució de l’aportació sanguínia fol·licular “.

En altres paraules, les substàncies nocives del tabac fan que als fol·licles pilosos no els arribi bé el reg sanguini i per tant no rebin bé tots els nutrients i en conseqüència el pèl no es pugui desenvolupar correctament i no creixi o creixi feble.

Com podem veure en molts estudis, el fet de fumar pot ser un factor de risc diagnosticat en el desenvolupament d’alopècia, sobretot en alopècia androgenètica en homes. Un estudi basat en la població de 740 homes va concloure que fumar a partir de 20 cigars al dia, i la intensitat en fumar eren estadísticament significatius en el desenvolupament d’alopècia androgenètica moderada o severa.

Efectes del tabac en l’aspecte del pèl

I no només la caiguda del pèl, que a primera vista pot ser el que més preocupi a molta gent, el tabac també afecta als canvis de color del pèl. Seguint amb el que diu el Dr. Delgado, “Les substàncies tòxiques inhalades també poden acumular-se en el cabell modificant parcialment les característiques físiques d’aquest i un altre dels efectes que pot produir el fum del tabac en el cabell és el engroguiment del fil capil·lar “.

Per aquesta última raó, molts fumadors no s’adonen i creuen que els cabells gris o groguenc és causat per l’edat, i molt lluny de ser cert, és provocat pels efectes del tabac als cabells. Igual que passa amb les dents i les ungles de molts fumadors que es groguegen, això també passa amb els cabells.

CEO K-Max España y Técnico en soluciones Capilares en K-Max España
Es la 3ª generación de una familia dedicada a la peluquería y el estilismo.

Con más de 25 años de experiencia en activo, es técnico especializado en soluciones capilares y un destacado formador, impartiendo sus conocimientos a cientos de profesionales de la peluquería.
Oscar Guisado