El món està poblat de moltes ètnies i races, tots iguals i a la vegada tots diferents. Una d’aquestes diferencies és, precisament, com afecta la caiguda del cabell segons al grup al que pertanyem. És a dir, que existeix una estreta relació entre raça i l’alopècia. Tots la pateixen però ni a la mateixa edat ni de la mateixa forma.

Aquí us presentem els diferents grups ètnics i les seves diferences capil·lars:

  • Caucàsics: tenen la major part del cabell en el cuir cabellut i amb un total aproximat d’uns 100.000 fol·licles pilosos. Tenen el cabell més fi i el contrast amb el color de la seva pell pot produir l’efecte que tenen menys cabell.
  • Asiàtics: tenen una mitjana de 80.000 fol·licles pilosos en el cuir cabellut. El cabell és en general llis i també molt gruixut, cosa que sol compensar l’efecte visual d’una cobertura relativament baixa.
  • Africans: són els que tenen una menor densitat capil·lar amb aproximadament 60.000 fol·licles pilosos. A més, tenen el cabell més fi. Visualment és contradictori, ja que el cabell africà sol semblar ser espès i dens. Això és causat perquè els seus cabells són més arrissats i el contrast de la seva pell i el pèl no és tan elevat com en la resta de les ètnies.

La raça blanca o caucàsica és la més propensa a patir alopècia i en edat més primerenca, especialment els homes. Els asiàtics, els nadius americans o les persones de raça negra tenen moltes més probabilitats de conservar el cabell a la zona frontal. Per exemple, als Estats Units l’alopècia androgenètica afecta el 50 % dels blancs majors de 40 anys. Segons alguns estudis, tenen una possibilitat fins a quatre vegades més gran de patir en edats més primerenques que els homes de raça negra. En aquests últims, la caiguda del cabell és poc freqüent i apareix sobretot a edats molt avançades.

Entre els asiàtics, els japonesos tendeixen a desenvolupar el tipus d’alopècia abans esmentat una dècada després que els caucàsics. Però, encara que amb deu anys de retard, el grau d’incidència és semblant. Curiosament, en els indis americans és on es troba el pèl més resistent. De fet, és difícil trobar entre aquesta població casos d’alopècia severa.

Quina és la raó d’aquestes diferències?

Hi ha corrents que defensen que es deu fonamentalment a qüestions genètiques. Altres apunten a altres factors causants, com el clima o l’alimentació característica en cada cultura. El que és innegable és que totes les races poden tenir cura, reforçar i frenar la caiguda del cabell. A més, les fibres de queratina de KMax 100% naturals estan dissenyades per a qualsevol tipus i color de cabell. D’aquesta manera KMax t’ofereix la solució necessària per dissimular l’alopècia, sigui quina sigui la situació i el moment en que comenci a aparèixer.

CEO K-Max España y Técnico en soluciones Capilares en K-Max España
Es la 3ª generación de una familia dedicada a la peluquería y el estilismo.

Con más de 25 años de experiencia en activo, es técnico especializado en soluciones capilares y un destacado formador, impartiendo sus conocimientos a cientos de profesionales de la peluquería.
Oscar Guisado