En el post anterior us comentàvem com uns científics de l’Institut Salk d’Estudis Biològics a La Jolla (Estats Units) havien descobert un tractament contra la calvície de casualitat, aquesta vegada ha estat realitzant un estudi sobre un fàrmac per tractar la calvície masculina que han descobert com aquest medicament redueix el risc de patiment de càncer de pròstata.
En realitat és molt comú que un estudi o experiment acabi en resultats que han pres línies d’investigació paral·leles. El cas més conegut és el de la sacarina, que es va descobrir mentre l’investigador nord-americà Ira Remsen realitzava experiments en 1879 amb la hulla, per trobar nous colors de reacció.
En el cas que ens ocupa en aquest article, ha estat des de la Universitat de Texas que han descobert que la finasterida, emprada per evitar la caiguda del cabell, facilita la detecció de càncer de pròstata i per conseqüència la seva reducció en un 30%. Aquest estudi s’ha conclòs després de gairebé 10 anys d’assaig, ja que va començar el 1993 amb el nom d’Assaig per a la Prevenció del Càncer de Pròstata. Per a aquest experiment, una mostra de 19.000 homes amb una mitjana de 62 anys van estar medicant durant set anys amb finasterida. Al principi es va demostrar que un percentatge lleugerament alt dels que havien pres finasterida havien desenvolupat càncer de pròstata. Evidentment, aquest fet va causar gran preocupació en la comunitat mèdica i un posterior debat que va portar a diversos metges a deixar de receptar el medicament.
Però després de diversos estudis relacionats es va arribar a la conclusió que ho aconseguia la finasterida era facilitar la detecció del càncer de pròstata, no desenvolupar-lo.
Aquí podeu llegir la notícia completa:
Així es constata com encara la ciència està molts passos per davant del nostre coneixement i que encara falta temps perquè puguem confiar en la medicina per resoldre el problema de la pèrdua de cabell. Mentrestant, en K-Max t’oferim cosmètics capil·lars per dissimular la calvície, tractaments amb complements nutricionals per frenar l’alopècia, kits de microfibres capil·lars …
CEO K-Max España y Técnico en soluciones Capilares en K-Max España
Es la 3ª generación de una familia dedicada a la peluquería y el estilismo.

Con más de 25 años de experiencia en activo, es técnico especializado en soluciones capilares y un destacado formador, impartiendo sus conocimientos a cientos de profesionales de la peluquería.
Oscar Guisado