En aquests últims mesos una nova tendència ecològica comença a agafar força. És la tendencia coneguda com a “No Poo”, és a dir, no xampú. La base d’aquesta tendència consisteix en utilitzar només aigua o bicarbonat i vinagre per aconseguir un cabell amb més brillantor i evitar problemes de salut derivats dels productes manufacturats.

Què passa si no utilitzem xampú?

La voluntat és bona, tot i així hauríem de saber una mica més abans de dur-la a terme. La doctora Lola Conill-Mir, dermatòloga de Sevilla i membre de l’Acadèmia Espanyola de Dermatologia (AEDV) explica en una entrevista; “No crec que a la llarga arribi a ser molt popular, encara que si és cridanera. El pèl produeix greix i si no es retira pot ser dolent, de manera que utilitzar només aigua pot ser negatiu sobretot en persones amb patologies en el cuir cabellut, ja que poden produir infeccions. ”

No obstant això admet que “en persones amb pèl sa no gras i sense problemes en el cuir cabellut es podrien utilitzar alternatives naturals ja que no cal fer servir sempre fórmules artificials”.

Així determinats sectors ecològics mantenen que al no fer servir xampú, el cabell produeix menys greix i, per tant, es mantindrà net durant més temps. Però des del punt de vista dermatològic, el xampú elimina el greix produïda per les glàndules sebàcies on queden atrapades les cèl·lules mortes del cuir cabellut, la brutícia, etc.

“Aquest greix o sèu s’ha d’eliminar periòdicament per raons que van més enllà del merament estètic, ja que suposa una important font de microorganismes que poden afavorir les infeccions”, explica la doctora. Per tant “la recomanació és utilitzar un xampú lliure d’alcohol, fragàncies, conservants i compostos com el Kathon que és bastant al·lèrgic”.

Des K-Max us recomanem que presteu atenció als productes que us prometin canvis increïbles ja que fisiològicament poden ser inviables. K-Max segueix rigorosos controls per oferir els seus productes 100% naturals i dermatològicament testats de manera que puguis millorar el teu aspecte i mantenir un cuir cabellut sa. Pots veure totes les opcions que t’oferim a la web.

CEO K-Max España y Técnico en soluciones Capilares en K-Max España
Es la 3ª generación de una familia dedicada a la peluquería y el estilismo.

Con más de 25 años de experiencia en activo, es técnico especializado en soluciones capilares y un destacado formador, impartiendo sus conocimientos a cientos de profesionales de la peluquería.
Oscar Guisado