Un de cada dos homes té problemes de calvície. Encara que no es tracti d’un problema de salut, en molts casos afecta el benestar de la persona i, fins i tot pot provocar quadres d’ansietat i depressió.

¿Com afecta l’alopecia a nivell psicològic?

Tot i que la majoria dels homes es resigna davant la calvície com un fet inevitable, a ningú li agrada perdre el cabell. Senten que aparenten més edat i no són pocs els que intenten lluitar contra aquest problema amb tractaments. La majoria ho accepta, sobretot de manera pública, però sense sentir-se a gust amb la seva nova aparença.

Molts estudis corroboren l’impacte psicològic de la pèrdua de cabell. Un dels més recents és el realitzat pel departament de Psicologia de la Universitat de Westminster a Londres (Regne Unit) en el que 214 participants van respondre a preguntes sobre acceptació, sentiments, relacions personals i tractaments, entre d’altres. Els resultats mostren que la calvície té conseqüències importants i un impacte emocional considerable.

Abunden les respostes en què es descriu pèrdua d’autoestima i de confiança i també es van registrar sentiments de preocupació i estrès que podrien desencadenar quadres d’ansietat i depressió. Aquests sentiments es veuen reforçats per la impotència que pateixen els homes per l’escàs control que tenen sobre el problema.

Els autors alerten sobre aquests impactes psicològics negatius i recomanen que els professionals de la salut tinguin en compte les repercussions emocionals de la calvície per intentar modificar les percepcions dels individus i ajudar a modular respostes, com l’enuig i la preocupació. Però molts homes no es resignen a la pèrdua de cabell i intenten posar-hi solució. El problema és que, tot i els supòsits resultats prometedors amb què s’anuncien molts tractaments, la realitat és que pocs es mostren efectius.

Fins ara s’ha considerat que la calvície és un problema progressiu i irreversible però una recent investigació podria aportar noves perspectives de tractament. Científics nord-americans han identificat una proteïna que podria estar implicada en la pèrdua de cabell; es tracta d’una prostaglandina que es troba en nivells elevats en les cèl·lules o fol·licles pilosos en zones de calvície. Sembla que aquesta podria ser una línia d’investigació prometedora en el tractament de l’alopècia.

La línia de productes KMax està dissenyada per ajudar a persones afectades per aquesta problemàtica,  amb les seves fibres de queratina 100% naturals, densifica els cabells per dissimular la caiguda del cabell amb uns resultats sorprenents. KMax és un producte dermatològicament testat que permetrà mantenir el seu aspecte i per tant la confiança en si mateix.

CEO K-Max España y Técnico en soluciones Capilares en K-Max España
Es la 3ª generación de una familia dedicada a la peluquería y el estilismo.

Con más de 25 años de experiencia en activo, es técnico especializado en soluciones capilares y un destacado formador, impartiendo sus conocimientos a cientos de profesionales de la peluquería.
Oscar Guisado